Van Gogh na mini turneji po BiH: Večeras koncert u tuzlanskom BKC-u

Popularna beogradska grupa “Van Gogh” večeras počinje mini turneju po Bosni i Hercegovini, u sklopu koje će održati koncerte u Tuzli, Gračanici i Zenici. Lider Zvonimir Đukić Đule i ostali članovi benda najavljuju odličan provod i potpuno drugačiji “Van Gogh”.

– Večeras će nas Tuzlaci vidjeti u potpuno drugačijem izdanju. Ovakav “Van Gogh” još nisu vidjeli. To je akustična svirka koja nosi jednu potpuno drugačiju energetsku i emotivnu poruku. Sve one pjesme koje znate kako zvuče na visokom naponu, sada ćete čuti u novom ruhu, odnosno u akustičnoj verziji – kaže Đule.

Nakon tuzlanskog BKC-a u koncertu ovih rock šoumena će u petak uživati i publika u Gračanici, kao i Zeničani u nedjelju 16. decembra, u Bosanskom narodnom pozorištu.

– Na ovim koncertima imat ćemo blizak kontakt sa publikom i vjerovatno će nam se neki od njih približiti na bini. Ovo je prvi put da sviramo u Gračanici, a Zeničani su već godinama naša vjerna publika – kaže Đule koji dodaje da turneju u BiH organizira agencija Zeus.