Ultimatum za Čelik: Zeničani dobili rok za isplatu dugovanja

Nogometni klub Čelik Zenica dobio je ultimatum da do 15. oktobra isplati dugovanja bivšim fudbalerima. Nogometni savez Bosne i Hercegovine je presudio u korist fudbalera, pa je tako zenički klub dobio rok do 15. oktobra da isplati dugovanja svim igračima koji se nalaze na spisku.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, rješavajući zahtjeve za pokretanje disciplinskog postupka protiv NK Čelik koje su podnijeli Jasmin Džidić, Goran Popović, Salih Hinović, Harun Huseinspahić i Danijal Brković i traže isplata finansijskih dugovanja po osnovu vansudskih poravnanja, te razmatrajući očitovanja dostavljena od kluba iz Zenice, donijela je sljedeće odluke:

 

1. Obavezuje se NK Čelik na isplatu finansijskog dugovanja prema  Jasminu Džidiću, po osnovu vansudskog poravnanja zaključenog 23. maj 2018. godine u Zenici u iznosu od 2.764 KM.

2. Obavezuje se NK Čelik na isplatu finansijskog dugovanja prema Goranu Popoviću, po osnovu vansudskom poravnanju zaključenim 23. maja 2018. godine u Zenici u iznosu od 4.000 KM.

3. Obavezuje se NK Čelik na isplatu finansijskog dugovanja prema Salihu Hinoviću, po osnovu vansudskog poravnanja zaključenog dana 22. maja 2018. godine u Zenici, u iznosu od 1.000 KM.

4. Obavezuje se NK Čelik na isplatu finansijskog dugovanja prema Harunu Huseinspahiću, po osnovu vansudskom poravnanju zaključenim 23. maja 2018. godine u Zenici u iznosu od 6.000 KM.

5. Obavezuje se NK Čelik na isplatu finansijskog dugovanja prema Danijalu Brković, po osnovu vansudskom poravnanju zaključenim 23. maja 2018. godine u Zenici u iznosu od 5.000 KM.

Čelik je imenovanim igračima dužan isplatiti navedane iznose najkasnije do 15. oktobra 2018. godine do 12 sati, pod prijetnjom suspenzije za odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica za takmičarsku sezonu 2018/2019.

 

Zenicablog.com