U Carlsberg Beer Gardenu i studio BHT 1

U sarajevskom parku Hastahana, u sklopu manifestacije “Ljeto u parku – Hastahana”, koja traje od 15. juna sve do 15. septembra, postavljen je ugostiteljski objekat, otvorena i natkrivena pivnica – Carlsberg Beer Garden.

Carlsberg Beer Garden je prva zvanična “pivska bašta” u Bosni i Hercegovini. Tradicija beer gardena, odnosno na njemačkom biergartena pokrenuta je u glavnom gradu njemačke pokrajine Bavarske – Minhenu na početku 19. vijeka, a danas se “pivske bašte” mogu pronaći u svim većim gradovima svijeta. Carlsberg Beer Garden trenutno je kapaciteta oko 200 sjedećih mjesta, a ugodni ambijent kojim dominiraju prirodni materijali, zelenilo i fontana u sredini objekta, dizajnirala je arhitektica Edina Sabrihafizović iz sarajevskog studija Arhitektonika.

U Carlsberg Beer Gardenu u parku Hastahana služi se pet vrsta odličnog točenog piva, koje na tržište Bosne i Hercegovine distribuira Carlsberg BH, podružnica jedne od najvećih i najuglednijih međunarodnih pivskih kompanija – Carlsberga, čije je sjedište u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu.

U Carlsberg Beer Gardenu se na dva velika led ekrana površine od po 12 m2 mogu pratiti utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a svake večeri po završetku utakmica su na programu svirke uživo, koje traju sve do ponoći. U sklopu ovog kompleksa je i studio BHT 1 iz kojeg se svakodnevno realiziraju specijalne emisije sa brojnim poznatim gostima iz svijeta sporta, muzike, kulture…

I po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva Carlsberg Beer Garden će svojim posjetiteljima nastaviti nuditi odličan i sadržajan zabavni program, sve do kraja trajanja manifestacije “Ljeto u parku – Hastahana”, odnosno do 15. septembra.