Trump u pismu članovima Predsjedništva BiH: Radujem se jačanju odnosa između SAD i BiH koje slijedi

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump uputio je čestitku članovima Predsjedništva BiH povodom Dana državnosti BiH. Pismo je upućeno predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te članovima Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

U pismu se navodi:

– Uvaženi članovi Predsjedništva BiH, u ime američkog naroda, izražavam iskrene i najbolje želje vama i građanima Bosne i Hercegovine povodom proslave Dana državnosti 25. novembra. Sjedinjene Države posvećene su čvrstom prijateljstvu i partnerstvu s Bosnom i Hercegovinom i podršci njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu. Nastavit ćemo davati podršku aspiracijama vaše zemlje ka euroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.

Sjedinjene Države ostaju opredijeljene da rade s novim vlastima, kada budu formirane, na nastavku provođenja reformi koje su neophodne za napredovanje Bosne i Hercegovine na njenom evropskom putu.

Na kraju pisma Trump se pridružuje građanima BiH u obilježavanju Dana državnosti i ističe da se raduje jačanju odnosa između dvije države u godinama koje dolaze.

Patria