Taxi prijevoznici u ZDK najavljuju proteste ?

U cilju adekvatnog i pravovremenog informisanja javnosti Zeničko-dobojskog kantona obraćamo Vam se u ime legalnih taksi prijevoznika Zeničko-dobojskog kantona,kako bi Vas obavijestili o propustima u radu Ministra Fahrudina Brkića i njegovih pomoćnika.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je usvojila incijativu koju su uputili taxi prijevoznici Zeničko-dobojskog kantona 24.04.2018g.,kojom bi se uveo red u taxi djelatnost na području Zeničko-dobojskog kantona. Skupština je naložila Ministarstvu za prostorno uređenje promet i komunikaciju i zaštitu okoline da u roku od 30 dana dostavi prečišćeni tekst nove Odluke o taxi prijevozu Zeničko-dobojskog kantona.

Predsjedavajući skupštine Jasmin Duvnjak nas je informisao da do današnjeg dana nije dostavljena prečišćena Odluka o taxi prijevozu. Mišljenja smo da je Ministar Fahrudin Brkić zloupotrebio svoj službeni položaj,te sa svojim ostalim saradnicima ugrozio opstanak taxi službe u Zeničko -dobojskom kantonu.

Ovom prilikom Vas obaviještavamo da ćemo tražiti smjenu Ministra Fahrudina Brkića,te podnijeti krivične prijave protiv Ministra Fahrudina Brkića,saradnika i ostalih NN lica.

Također obaviještavamo Javnost da  ćemo u skladu s zakonskim propisima organizovati proteste pred Vladom i Skupštinom Zeničko-dobojskog kantona,kako bi zaštitili naše ustavno zagarantovano pravo-pravo na rad i pravo na život.

 

UDRUŽENJA TAKSI PRIJEVOZNIKA ZE-DO KANTONA