SDP BiH nizom aktivnosti obilježio 13.april – Dan oslobođenja Nemile

13. april  – Dan oslobođenja  Nemile ove godine  obilježen je  u znaku crvene boje. Gradska organizacija SDP BiH Zenica i  Regionalna organizacija SDP BiH  Nemila  su povodom ovog,za građane Nemile historijskog  datuma upriličile  cjelodnevni program koji je obilovao  nizom aktivnosti. Program je od 11h započeo polaganjem  cvijeća na spomen obilježja. Uz prisustvo  mnogobrojnih članova,simpatizera i građana delegacija SDP BiH  na čelu sa predsjednikom NerminomNikšićem položila je cvijeće palim borcima NOB-a 41 -45 ,te uz polaganjecvijeća odala dužnu  počast  šehidima 92-95.

Nakon polaganja  cvijeća   uslijedio je još jedan  za članove SDP BiH Nemile,  ali i SDP BiH u cjelini  značajan događaj. Svečano  su otvoreneprostorije  SDP BiH za regiju Nemila koja predstavlja zajedničkukoordinaciju 9 osnovnih organizacija u Nemilskom slivu. Otvaranje prostorija  je  zaokruživanje  višemjesečnih aktivnosti regionalneorganizacije SDP BiH  Nemila, koja u posljednjem periodu bilježi   značajne rezultate u svom radu na terenu, a što u konačnici rezultirasvakodnevnim prilivom novih   članova. Mnogobrojni građani Nemileprepoznali su partiju čija je  glavna misija mulitietična BiH , državajednakih prava za sve građana i narode koji u njoj žive.Prepoznali  sugrađani  Nemile svakako i rezultate rada vijećnika  SDP-a u GV Zenica i zastupnika SDP-a u Skupštini ZDK   čiji se  rezultati rada i konkretneaktivnosti dobro  osjete  i  na području MZ Nemila.  Zato je broj članovaSDP BiH   na ovom području svakim danom veći , a SDP BiH  svakimdanom veća i bogatija porodica. Ovom prilikom prisutnim članovima  isimpatizerima, te mnogobrojnim gostima iz susjednih općina ZDK u ulozidomaćina  riječima doborodošlice obratili su se  koordinator za RegijuNemila Zijad Suljić i predsjednik GO SDP BiH Zenica Mladen Simić. Nakon obraćanja  domaćina obratio se predsjednik KO SDP BiH ZDK Senaid Begić  i na kraju   predsjednik  SDP BiH Nermin Nikšić.

Drago mi  je što sam danas ovdje   u Nemili koja je nekada bila i koja ćei nakon oktobra 2018.godine biti crvena. Iza nas je puno rada natrenu.Mjesecima radimo na izradi izbornog programa  SDP BiH za Općeizbore 2018   koji ćemo  promovisati na Strateškom planiranju  SDP BiH. Naš izborni program  je nastao kao sinergija članica i članova našepartije, ali i velikog broja građana koji nisu članovi SDP BIH , ali su   učešćem na javnim tribinama i kroz ankete utvrdili  prioritete. Mi imamoPlan 10  čijom realizacijom ćemo vratiti osmjeh na lice  građana našezemlje i dati im nadu da je moguće u BiH  praviti državu u interesu svihnas, a to možemo samo zajedno”… kazao je u svom obraćanjupredsjednik SDP BIH.

Program je okončan Revijalnom prijateljskom utakmicom  “ između ekipeSDP BiH koju je  predvodio predsjednik Nermin Nikšić i ekipe zeničkihnovinara,a kojom prilikom je predsjednik uručio poklone sportske opremeza NK Nemila.Nakon prijateljske utakmice kojoj uskoro slijedi revans i u kojoj je rezultat bio u drugom planu nastavljeno je zajedničko druženjesvih aktera na stadionu NK Nemila.

                             GO SDP BiH Zenica

                                 KO SDP BiH ZDK

​​​​