Sarajlije će u decembru uživati u koncertima Saše Kovačevića, “Zabranjenog pušenja”, Gorana Bregovića…

Nakon fenomenalnog koncerta Amire Medunjanin, Sarajlije će i u narednim sedmicama moći uživati u nekoliko dobrih koncerata i nastupa popularnih pjevača iz regiona.

To se posebno odnosi na kraj godine, kada će glavni grad BiH biti domaćin Saši Kovačeviću, koji će nastupiti u sarajevskoj Zetri 22. decembra, “Zabranjenom pušenju” na kojem će Sejo Sexon i ostali članovi benda u Skenderiji 29. decembra proslaviti 35 godina postojanja grupe, a, kao šlag na kraju dolazi spektakl Gorana Bregovića na Bjelašnici.


Naime, svjetski poznati muzičar zajedno s pjevačima Alenom Islamovićem i Mladenom Vojičićem Tifom, te Orkestrom za svadbe i sahrane na olimpijskoj planini održati pravi spektakl 29. decembra. Kada se dodaju nastupi u brojnim klubovima, onda će Sarajlije, ali i turisti, moći uživati u različitim muzičkim događajima, a svako će naći nešto po svom muzičkom ukusu.

Tako je i menadžment “My Facea” za decembar pripremio nekoliko odličnih gostovanja pjevača i publiku će večeras, 7. decembra zabavljati Milica Todorović, a do kraja godine u najboljem klubu u glavnom gradu BiH pjevat će još Peđa Medenica, Seka Aleksić, a u najluđoj noći odlični Amar Jašarspahić Gile.

Podsjetimo još, Sarajlije će na gradskom dočeku Nove godine zabavljati Hari Mata Hari, a dan poslije “Bombaj štampa”.