Revijalna utakmica: Novinari “devastirali” SDP

U revijalnoj nogometnoj utakmici punoj preokreta, selekcija zeničkih novinara savladala je sa 3:2 tim Socijaldemokratske partije (SDP) u Nemili kod Zenice. Predstavnici sedme sile nanijeli su tako pomenutoj partiji jedan od najtežih poraza nakon lokalnih izbora 2016. godine.

image
KAD NEKO ZOVNE “PREDSJEDNIČE”, U EKIPI SDP-A SVI SE OKRENU/MUHAMED TUNOVIĆ

Koliko je tim SDP-a bio reprezentativan i politički jak govori činjenica da je na povik jednog gledaoca sa tribina: “Pazite predsjedniče”, okrenulo se dvije trećine igrača iz početnih 11. I zaista, tek pokoji rezervni igrač nije mogao se pohvaliti da nema tu titulu predsjednika neke od stranačkih organizacija ili političkih u nekoj od razina vlasti.

Za ekipu crvenih su između ostalih nastupili: Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, Senaid Begić – Beli, predsjednik Kantonalnog odbora SDP Zeničko-dobojskog kantona, Mladen Simić, predsjednik Gradskog odbora SDP Zenica, Munib Husejnagić, bivši premijer ZDK i predsjednik Kluba poslanika SDP u Skupštini ZDK, Damir Hadžić, bivši načelnik sarajevske Općine Novi Grad i bivši ministar prometa i komunikacija BiH, ali i bivši potpredsjednik SDP BiH, Senad Subašić, predsjednik OO SDP Tešanj, Elvis Alijagić, sekretar zeničkog SDP-a, Berin Alijagić, Alen Alijagić, Dositej Perić, Amir Alihodžić i Nedžad Brkić. Iako je kao pojačanje došao i prelaznom roku iz druge stranke, iz nepoznatih razloga nije igrao Zaim Imamović – Kaze, nekadašnji DJ i federalni i kantonalni poslanik.

image
DETALJ SA UTAKMICE/MUHAMED TUNOVIĆ

No, međutim, takav izbor Zijada Suljića, selektora pomenutog tima, inače koordinatora SDP-a za regiju Nemila, doveo je do toga da mjesta u ekipi nema ni za Filipa Jonjića, potpredsjednika zeničkog SDP-a. On je tako završio kao pojačanje novinarske ekipe i “osvetio” se svojima postigavši pogodak koji je dao krila njegovoj novoj ekipi da napravi preokret i ostvari pobjedu.

Jonjiću su nakon toga prijetili da će ga isključiti iz partije ili barem smjeniti sa funkcije potpredsjednika Gradskog odbora, a sve je razriješeno zahvaljujući obećanju njegovih novih kolega iz medija da bi neko iz suparničke momčadi mogao završiti na stranicama crne hronike.

image
EKIPA ZENIČKIH NOVINARA DOŠLA DO POBJEDE NAKON PREOKRETA/

Za ekipu zeničkih novinara nastupili su između ostalih: Dino Kurbegović (kapiten), Elmedin Mehić (Klix), Sanel Hasanović (RTV Zenica), Senad Bajramović (Radio Zenit), Admir Pripoljac (FTV), Harun Bošnjak (BHT1), Anes Huseinspahić (ex BHT1 i BM Radio), Benaris Mahmić (ex Faktor). Predstavnicima Oslobođenja pripala je čast da sa klupe vode ekipu. Potpisnik ovih redova bio je selektor a trener fotoreporter Oslobođenja i autor fotografija Muhamed Tunović – Badi.

Sudije su bile: Armin Čamdžić, Dino Pripoljac i Muharem Zec.

image
FUDBALSKA UTAKMICA U NEMILI, SDP I NOVINARI ZENICE/MUHAMED TUNOVIĆ

Gostujući tim se bolje snašao na otvaranju meča i došao u vodstvo. Novinar BHT1 Harun Bošnjak dobro se zagradio u kaznenom prostoru crvenih i pogodio nebranjeni dio mreže za vodstvo svog tima. SDP se potom stabilizovao na terenu (u nogometnom dijelu, mada čelni ljudi partije tvrde da su itekako to učinili i u političkom segmentu u Nemili; op.a.) i preko jednog brzog kontranapada došli do izjednačenja. Prvi čovjek zeničkog SDP-a Mladen Simić odlično je uposlio sekretara svog Gradskog odbora Elvisa Alijagića koji je bio egzekutor.

image
NERMIN NIKŠIĆ URUČIO POKLON ZIJADU SULJIĆU ZA NK NEMILU/MUHAMED TUNOVIĆ

Na samom otvaranju drugog dijela crveni su došli u vodstvo preko Nedžada Brkića, člana Predsjedništva zeničkog SDP-a. Novinari su prebrodili krizu nakon nekoliko minuta i krenuli u napade ka golu protivnika. Prvo je Jonjić izjednačio na 2:2, a potom je Senad Bajramović, glavni urednik Radio Zenita, pogodio za konačnih 3:2.

image
TRAGIČAR SENAID BEGIĆ POSTAO CRNI BELI/MUHAMED TUNOVIĆ

Tragičar meča bio je predsjednik KO SDP ZDK Senaid Begić Beli, inače zastupnik u kantonalnoj Skupštini. On je u posljednjem minutu susreta našao se u stopostotnoj pšrilici, prevario je i golmana novinarskog tima, i kada su svi vidjeli loptu u mreži, ona je prošla kraj stative u gol-aut. Zbog bitnosti funkcije, niko mu nije smio prijetiti, ali su se jasno čule riječi koje su mu kolege uputzile:”Crni Beli, kako ovo promaši”. Tako je Beli postao Crni Beli, kako će ga zasigurno zvati njegove kolege u narednom periodu.

Selektor i trener su napustili utakmicu na samom startu drugog dijela. Nešto slično je učinio Vlatko Glavaš kao trener Čelika. Međutim razlog nije isti. Glavaš je bio isprovociran od strane gledalaca koji su ga provocirali sa tribina, a dvojac najstarijeh bh. dnevnika zbog obaveza. Tako, zbog posla za redakciju, kolega Muhamed i ja smo ostali bez ručka i druženja sa akterima meča. Ali i mogućnosti da provociramo protivnike zbog poraza.

Oslobodjenje.ba