Proslavljeni bh. nogometaši Smajić i Topić ponudili da preuzmu zenički Čelik

Proslavljeni bosanskoherceogovački nogometaši Admir Smajić i Marko Topić ponudili su da pomognu zenički Čelik, koji se posljednjih godina teško nosi sa finansijskim problemima. Oni su ponudili stručnu trenersku pomoć, piše Patria.

Smajića i Topića primio je u srijedu gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. On je nakon sastanka sa Smajićem i Topićem poručio navijačima da će učiniti sve kako bi simbol Zenice Čelik ostao u Premijer ligi BiH.

Smajić je nastupao za Partizan, Neuchatel Xamax, Basel i Young Boys, a zabilježio je i četiri nastupa za reprezentaciju Jugoslavije. Dvije utakmice je odigrao i za reprezentaciju BiH. Trenirao je Young Boys, Yverdon-Sport i Sion. Smajić je 1999. godine bio i selektor U21 reprezentacije BiH, a kasnije i pomočnik Blaža Sliškovića dok je bio na čelu Zmajeva.

Topić je također proslavljeni bh. nogometaš. Karijeru je započeo u Švicarkoj, igrao je za hrvatski Varteks, AC Milan, igrao je za Austriju iz Beča i njemačke Energie Cottbus i VfL Wolfsburg. 2005 prešao je u ruski klub Krylya Sovetov. 2008 godine postao je igrač FK Saturna, piše Patria.

NAP