Prednovogodišnja čarolija može da počne: Ansambl ruskog državnog baleta Sankt Peterburg stigao u Sarajevo

Dugoočekivani Ansambl ruskog državnog baleta na ledu Sankt Peterburg koji će se sarajevskoj publici predstaviti po prvi put, stigao je u Sarajevo. Ova do sada jedina baletska trupa koja izvodi klasičan balet na ledu, gostovat će večeras u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” – Zetra sa popularnim baletom Petra Iljiča Čajkovskog “Uspavana ljepotica”.

– Sve je spremno za veliki spektakl na ledu. Drago nam je što će sarajevska publika napokon imati priliku prisustvovati jednom ovakvom događaju. Zetra će biti postavljena u formi teatra i za ovu priliku je postavljena do sada najveća scena koja je ikada bila postavljena kako u Zetri tako i u cijeloj BiH- poručili su organizatori.

Ansambl od 37 plesača na ledu, od kojih su većina bili umjetnički klizači, osvajači ruskih i međunarodnih nagrada i medalja na takmičenjima, do sada je imao preko 7.000 nastupa širom svijeta, na kojima je oduševljavao publiku nesvakidašnjim baletskim spektaklom na ledu.

U posljednjih 5 godina ova produkcija je uspješno izvedena na najboljim scenama u USA, Kanadi, Holandiji, Njemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Tajvanu, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Estoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Južnoj Americi… a sada i u Sarajevu na velikoj sceni Olimpijske dvorane “Juan Antonio Samaranch”- Zetra sa početkom u 20 h.

Ulaznice se još uvijek mogu kupiti preko portala www.kupikartu.ba i uličnoj prodaji (BKC Sarajevo, plato Skenderija, ul. Ferhadija I ispred Zetre).