Policija SBK-a u 2018. uhapsila 427 vozača jer su imali više od 1,5 promila alkohola u krvi

Nakon stravične vijesti da je vozač u alkoholiziranom stanju sinoć u Novom Travniku usmrtio majku i dijete, te povrijedio još troje djece, saznajemo da je problem alkoholiziranih vozača ogroman problem u Srednjobosanskom kantonu.
Problem pijanih vozača u saobraćaju nije ništa novo, kažu u policiji, bilo ih je i prije i bit će ih vjerovatno i ubuduće. Ipak, kada se dogode stravične nesreće sa smrtnim posljedicama javnost nešto drugačije reaguje na problem alkoholiziranih vozača.

U Upravi policije u Srednjobosanskom kantonu saznajemo da intenzivno rade na suzbijanju tog problema, koliko je u njihovoj nadležnosti.

“U cilju poboljšanja stanja sigurnosti saobraćaja Uprava policije MUP-a SBK između ostalog kontinuirano provodi pojačane aktivnosti usmjerene na kontrolu alkoholiziranosti vozača u saobraćaju”, kazali su nam.

Potom su nam potvrdili da je samo u toku 2018. godine iz saobraćaja u tom kantonu zbog alkoholiziranosti isključeno 1.427 vozača, od kojih je 427 uhapšeno zbog prisustva alkohola u organizmu više od 1,5 promila.

Podsjetimo, Nermin Rustempašić koji je skrivio nesreću u Novom Travniku sa smrtnim ishodom, upravljao je vozilom, a u krvi je imao više od 3 promila alkohola.

Klix.ba