Održana prozivka igrača u NK Čelik

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana prozivka nogometaša NK Čelik, koju je u odsustvu šefa struke Adnana Örneka izvršio njegov pomoćnik Bakir Šerbo.

Na prozivci se opravdano nisu pojavili Ružić, Livaja, Nikolić, koji će se priključiti ekipi sutra, dok nije bilo ni Karamatića, Jazvina, dvojice Senegalaca Mousse i Senghora, Jazvina i Udovičića, koji kako stvari stoje neće nositi dres Čelika u proljetnom dijelu prvenstva.

Među igračima bilo je i novajlija, odnosno mlađih igrača i dvojica kadeta. Harun Vardo, Amer Mehić, Nikola Baban, Enver Bektić, Irhad Nezić, Koreanac Choi i Haris Rizvanović će biti određeno vrijeme na probnom radu, prvoj ekipi priključena su i dvojica kadeta Karalić Emir i Mahmić Azur, koji će određeno vrijeme trenirati s prvim timom, kao nagrada za svoj rad i igre u kadetskoj selekciji.

Interesantno da se na prozivci pojavio i Ratko Dujković, koji do kraja mjeseca ima ugovor s klubom, ali je upitno hoće li mu isti biti i produžen, s druge strane danas na prozivci nije bilo Finca Samu Volotinena, koji bi se u narednim danima trebao priključiti ekipi.

Na prozivci je istaknuto da će ekipa do 15. januara raditi na terenima u Zenici, a ona će uslijediti odlazak u Antaliju, gdje će boraviti do 2. februara, te odigrati šest pripremnih utakmica. Posljednja faza priprema planirana je da se odradi u Zenici, a ako budu nepovoljni klimatski uslovi, onda nije isključen ni odlazak u neko drugo mjesto, vjerovatno u Hercegovinu.

Sportsport.ba