Odbijena žalba NK Čelik vezana za reprogram poreskog duga

Nogometni klub Čelik nalazi se u najtežoj situaciji od svog osnivanja, klub je pred ambisom, a trenutno moguće rješenje vezano za klub s Bilinog polja jeste ulazak stranih investitora sa svojim kapitalom. Danas je kako SportSport.ba saznaje stigla odbijenica vezano za žalbu NK Čelik za reprogram poreskog duga. Ovu informaciju za naš portal potvrdio je i predsjednik kluba Jasmin Memišević.

“Danas je u klub stigla odbijenica od strane Ministarstva finansija FBiH, kada je u pitanju naša žalba vezana za reprogram poreskog duga. U obrazloženju piše da smo odbijeni jer klub nije ispoštovao svoje obaveze za prva četiri mjeseca u ovoj godini u iznosu od 34.000 KM. Oni su žalbu odbili, a sljedeće što ćemo uraditi je Upravni spor na šta imamo pravo, rok nam je 30 dana, ali mi ćemo već sutra raditi da to što prije odradimo i pošaljemo Ministarstvu finansija. Da se razumijemo naša žalba je odbijena, ali nije propalo sve kada je u pitanju reprogram, ima još šanse da uđemo u taj proces” ističe Memišević.

Upitali smo predsjednika Čelika o eventualnom prelasku Germaina Kouadia u Slobodu

“I ja sam čuo te priče oko prelaska Kouadia u Slobodu, ne znam odakle im izvori i kako su došli do toga da će on preći u Slobodu, kada ima važeći ugovor s Čelikom. Mi smo ispoštovali sve obaveze prema njemu, on s nama ima ugovor do ljeta naredne godine i ne vidim kako će potpisati za Slobodu, prije što se s nama eventualno dogovori oko raskida saradnje”, kazao je Memišević.

Sportsport.ba