NK Čelik: U toku pregovori sa potencijalnim investitorima

Prema najavama članova pregovaračkog tima NK Čelik, Jasmina Memiševića, Damira Bradarca, Nure Soldin i Ismeta Đuguma, dolazak potencijalnih turskih i katarskih investitora očekuje se u nedjelju 15. oktobra kada će prisustvovati utakmici Čelik-Željezničar.

Na današnoj press konferenciji članovi pregovaračkog tima još jednom su istakli da su pregovori u toku i da će biti intezivirani narednih dana. Postoji interes i drugih potencijalnih investitora sa kojima će se takođe razgovarati. Veoma brzo će biti poznati i nalazi revizorske kuće kada su u pitanju stvarna  dugovanja zeničkog premijer  ligaša.

Predstavnici investitora putem advokatske kancelarije Zijada Šušića iz Sarajeva iskazali su spremnost za ulaganja u Klub, ali traže garanciju Grada za uložena sredstva kroz koncesiju stadiona Bilino polje na određeni vremenski period.

Postoje i određene nejasnoće oko upravljačkih prava i način na koji će se kroz Statut dodijeliti upravljačka prava investitoru. Član pregovoračkog tima Damir Bradarac, najavio je danas zakazivanje i vanredne skupštine nogometnog kluba Čelik, na kojoj će članovi biti upoznati sa tokom pregovora.

 

RTVZE