NK Čelik: Mnogo nepoznanica u i oko kluba

Nogometaši Čelika danas su odradili trening na Kamberovića polju na terenu s umjetnom travom. Ono što vrijedi istaći, da su Zeničani trenirali na zaleđenom i neočišćenom terenu, tako da su uslovi za trening bili gotovo nemogući.

Mnogo je nepoznanica u i oko kluba s Bilinog polja. Nije više tajna da klub ima problema s dugovanjima prema stručnom štabu, igračima i radnoj zajednici, međutim prema onome što je trener Adnan Örnek kazao za naš portal, užurbano se radi na tome da se sva dugovanja isplate do odlaska u Antaliju.

Zeničani su od ponedjeljka u pogonu, a došlo je i do promjena u igračkom kadru. Današnji trening zbog bolesti propustili su Nermin Jamak, te Aldin Šišić. Ostali igrači su normalno trenirali, te su ispunjavali sve ono što je od njih tražio stručni štab.

Trenirao je danas i novi igrač Ante Blažević, koji je prošao omladinsku školu splitskog Hajduka. Današnjem treningu nije prisustvovao ni Muamer Kadušić, napadač koji je proteklu polusezonu igrao za TOŠK, a u Čelik je trebao doći na probni rad, međutim zbog povrede koju je zadobio, od njegovog dolaska na Bilino polje neće biti ništa.

Šef struke Adnan Ornek kazao je da se radi na tome da igrači poput: H.Adilovića, Durakovića, Popovića, Sivca, Alispahića odu negdje na posudbu, dok je Mehić već postigao dogovor oko odlaska u Metalleghe na šestomjesečnu pozajmicu. Ekipi se još nije priključio golman iz Finske, a on će se navodno ekipi pridružiti u Turskoj.

Od igrača koji su imali minutažu u protekloj polusezoni, Karamatić je tražio sporazumni raskid, on ne trenira s ekipom, te će se s njim raskinuti ugovor. Senegalac Moussa nije želio više da ostane u Čelik, dok se u stručnom štabu nadaju da će se Faustin pojaviti u Antaliji, budući da ga smatraju veoma važnim igračem za ekipu.
U Tursku će crno-crveni, ako se isplate dugovanja igračima po odnosu plata, ugovornih rata i stanarina trebali krenuti u utorak, a u Antaliji bi ostali do 2.februara, gdje bi odigrali, četiri-pet pripremnih utakmica.

Šta će se do utorka desiti na Bilinom polju sve je još uvijek neizvjesno, navijači Čelika nadaju se da će se riješiti situacija, te da će se kostur ekipe zadržati, što bi uz par pojačanja bilo “dovoljno” za opstanak u Premijer ligi.

Sportsport.ba