Neno Murić snimio pjesmu hitmejkera čija je kompozicija pobijedila na Eurosongu

Pjesma Nene Murića “Ukrao sam je” osvaja bh. muzički prostor i publiku, a jedan od najboljih klupskih pjevača u BiH nastavlja sa radom u studiju i van njega.

Nakon što je snimio novu pjesmu, koju je za njega komponovao poznati beogradski kompozitor Saša Milošević Mare, Murić ovih dana osmišljava scenarij spota za ovu nadolazeću numeru, a koji će biti snimljen naredne sedmice. Kako kaže, pjesma će biti ritmična i potpuno drugačija od onoga što je do sada otpjevao.

– Radili smo dugo na ovoj pjesmi, pa sam izgubio odnos prema njoj, ali, priznat ću, prvi put u karijeri mi se dešava da se pjesma već dopada svima koji su je čuli. Neki su pohvalili njen dobar ritam, drugi tekst, a treći energiju i način pjevanja. Radujem se spotu i pjesmi koju ćemo vrlo brzo promovirati- najavljuje Neno Murić.

U međuvremenu, pjevač je sa svojim bendom “Rock Trajanja” održao još jedan fantastičan nastup u sarajevskom Coloseum clubu, gdje je kao i uvijek napravio super atmosferu, kakvu posjetioci cluba dugo nisu doživjeli. Nastup je trajao preko tri sata, a Neno, koji je poznat kao pjevač čiji je repertoar prilično obiman i raznovrstan, bez pauze je nizao svoje i druge popularne hitove. Muzičku noć otvorio je taktovima pjesme “Ukrao sam je”, koja je publiku odmah digla na noge.

Osim sjajne atmosfere, pomno odabranih pjesama koje izvodi i energije koju šalje sa scene, ono što njegove koncerte čini sjajnim je dinamika koju rijetko čiji nastup ima.

– Svaki put pred nastup napravim koncept, ali i osluškujem šta publika u određenom trenutku želi. Tako se često dogodi da promijenim repertoar i prilagodim ga slušaocima, koji upravo ovu osobinu izuzetno cijene kod pjevača. Negdje na pola nastupa u Coloseumu sam osjetio da publika želi manji predah, pa sam za turiste iz Španije otpjevao lagani latino hit “Besame mucho”, a oni su bili prilično iznenađeni mojim izgovorom i načinom interpretacije- kaže pjevač.

Zaplesavši tik uz binu, jedan gospodin mu je pružio visoku napojnicu, no Neno je to šarmantno odbio rekavši da je pjesmom želio da počasti društvo u ime sarajevske raje, te im pokaže da su dobrodošli u naš grad.