Neno Murić nastupom uveličao “Trešnjevu nedjelju”: Godinama sam gost ove manifestacije i svaki put me raduje posjeta Počitelju

Neno Murić jedinstvenom emocijom, glasom i pjesmom razgalio je dušu posjetilaca i gostiju i uveličao ovogodišnju tradicionalnu manifestaciju “Trešnjeva nedjelja” u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH, koja se obilježava prve nedjelje u junu, a traje tri dana. Ovaj događaj je svojevrstan uvod u Internacionalnu umjetničku koloniju u Počitelju, koja počinje 20. jula.

Uz Murića, prigodan kulturno-umjetnički program u okviru manifestacije je okupio brojne umjetnike u staroj jezgri Počitelja, između ostalih Abdulaha Sidrana i Valerijana Žuju. Druženje i lijep razgovor gostiju protekli su uz prepoznatljivo voćno osvježenje- trešnje koje je obezbijedilo ULUBiH.

– “Trešnjeva nedjelja” u organizaciji ULUBIH i generalnog pokroviteljstva Turističke zajednice HNK/HNŽ svoja vrata za ovu godinu zatvorila je mojim nastupom. Uz pratnju harmonikaša Eshera Helje izveo sam neke od najljepših sevdalinki, a nastup je bio ispunjen lijepim emocijama, ali i ponekom suzom. Godinama sam gost ove manifestacije i svaki put me raduje posjeta Počitelju i Međunarodnoj umjetničkoj koloniji, koja okuplja veliki broj umjetnika iz BiH i cijele regije. Ovog puta sam pozvao svoje prijatelje da mi se pridruže u Počitelju. Oni su bili oduševljeni, pa su produžili boravak u ovom gradu iz bajke- kaže Neno Murić.