MUP SBK: Proteklog vikenda 33 saobraćajne nezgode

Dana 14.12.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak i PS Kreševo su na osnovu pismene naredbe Općinskog suda Kiseljak, u mjestu Poljani, općina Kreševo, izvršili pretres porodične kuće i pratećih objekata koju koristi D.L. rođen 1983.godine. Tom prilikom kod navedenog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, a protiv istog se poduzimaju i druge zakonom propisane mjere i radnje usmjerene na dokumentovanje i dokazivanje predmetnog krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 33 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 279 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 142 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 10 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja, zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

URED KOMESARA/Tntportal.ba