Mehmed Halilović novi ambasador BiH u Indoneziji

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Indoneziji Mehmed Halilović predao je akreditivna pisma predsjedniku države Joko Vidodou. Svečana ceremonija, kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica, održana je u palati nezavisnosti.

Nakon predaje akreditivnih pisama, ambasador Halilović je u razgovoru sa predsjednikom Indoneziji, prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izrazivši zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije zemlje. Halilović se posebno zahvalio na na podršci i pomoći koju BiH kontinurano dobija od prijateljske Indonezije.

Ovom prilikom razgovaralo se i o mogućnostima unaprijeđenja i proširenja ekonomske saradnje dvije zemlje, a Halilović je predsjednika Vidodoa informisao i o pomacima i napretku Bosne i Hercegovine na putu evro-atlantskih integracija.

Predsjednik Joko Vidodo je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje i zahvalnost, te iskazao uvjerenje da će napori Bosne i Hercegovine na evropskom putu biti uspješni. Na kraju razgovora, predsjednik Vidodo je zaželio ambasadoru Haliloviću uspjeh u daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa dviju država, prenosi BHRT.