Međunarodni atletski miting u Zenici: Dobri nastupi Tuke, Mujezinovića, Pezera i Alića

U Zenici je održan 9. Međunarodni atletski miting “Zenica 2018”, na kojem je učestvovalo 168 takmičara iz 24 zemlje u ukupno 15 disciplina. Najbolji i najvredniji rezultat mitinga ostvario je Filip Mihaljević iz Hrvatske, koji je pobijedio u disciplini bacanja kugle, te je s dužinom 21.33 metra postavio svoj lični rekord, ali i drugi rezultat trenutno u Evropi.

Takmičenje u bacanju kugle bilo je i najzanimljivije, ali i najbolje, budući da su nastupili pored Mihaljevića, još i Pezer, Alić, Kolašinac, sve velika imena u ovoj disciplini. Mesud Pezer zauzeo je drugo mjesto, a kuglu je bacio 20.78 metara, dok je Hamza Alić završio treći s dužinom od 20.45 metra.

Kada je u pitanju discipline bacanje koplja, zbog povrede već u prvom bacanju, Dejan Mileusnić je ostao bez prvog mjesta, prvi je bio Vedran Samac iz Srbije, a Mileusnić je s hicem iz prve serije od 73.70 metra završio kao treći. U disciplini skok u vis, velika nada zeničke, ali i bh. atletike Maid Redžić je osvojio prvo mjesto s preskočenih 205 cm.

Na samom kraju mitinga, standardno poslastica za sve ljubitelje atletike. Na utrci 800 metara, dva domaća takmičara, Amel Tuka i Abedin Mujezinović. U veoma dobroj utrci, uz veliku podršku više do 1.000 gledatelja danas na stadionu Kamberovića polje, Amel Tuka je prošao prvi kroz cilj s rezultatom 1:47:51, dok je Abedin Mujezinović kao drugoplasirani istrčao 1:47:80.

Vrijedi istaći i odličnu organizaciju mitinga u režiji AK “Zenica”, iako je treći put uzastopno na mitingu padala kiša, uspjeli su miting završiti bez ikakvih problema, ali i što je najbitnije bez nekih težih povreda učesnika. Naredne sezone očekuje se još jači miting, što su i najavili organizatori.

 

Sportzdk.ba