Mahir Sinanovic u Pristini odusevio frizere iz cijelog regiona

Bal frizera, koji svake godine tradicionalno okuplja najbolje profesionalce i majstore sa makazama sa prostora Balkana i iz naše regije, organiziran je u Prištini.

Udruženje frizera “Hair Kosovo” je organizator ovog jedinstvenog događaja, koji je koncipiran kao druženje frizerskih majstora, koji pri tome stvaraju nove kontakte i prijateljstva, razmjenjuju znanja i iskustva iz svog posla.

Mahir Sinanović, jedan od najboljih sarajevskih i bh. frizera, bio je predstavnik iz naše zemlje, kao i već godinama unazad, a sa bala nosi najljepša iskustva i utiske.

– Svake godine dio sam tima koji gostuje na svojevrsnom Balu frizera u organizaciji “Hair Kosova”. Veliko je zadovoljstvo raditi sa vrsnim frizerima poput Zokija Davitkova, Pavla Nikolovskog, Mehtapa Tuna i Armenda, i, uopćeno, biti u društvu tih velikih frizerskih imena. Događaj je privukao veliku pažnju regionalnih medija, a želja mi je da nešto slično uskoro održimo i u BiH- kaže Mahir Sinanović, te se zahvaljuje organizatoru Rejhanu Tuna na još jednom pozivu za učešće, te kolegi iz Makedonije Zoki Davitkovu na odličnom gostoprimstvu.

Sinanović je krajem prošle godine na kongresu evropskih i azijskih frizera u Turskoj osvojio nagradu za najbolju reviju na frizerskom kongresu, a sa međunarodnih takmičenja redovno se vraća sa peharima i priznanjima, što je još jedna potvrda kvaliteta njegovog rada.