“Komuna” objavila spot za treći singl “Utjeha”

Spot za pjesmu “Utjeha” povjeren je produkciji “Nova” na čelu sa Mariom Šulinom

“Utjeha” je novi, treći singl grupe “Komuna” koji je večeras premijerno objavljen.
Nakon dvije malo teže teme u prethodnim singlovima “Kad padnu mostovi” i “Himna”, “Utjeha” donosi jedan predah od svakodnevice. Mogla bi se opisati kao jedna odlična bikerska pjesma žestokog ritma.

Muziku i tekst je radio lider benda i tvorac brojnih hitova Mirko Šenkovski Geronimo, gitaru sviraju Dragomir Herendić i Emir Hot, klavijature Igor Matković, bubnjeve Damir Bumbar Sinanović, a bas gitaru Dejan Orešković, koji je zaslužan i za mix i produkciju. Mastering pjesme je radio John Davis u studiju “Metropolis” u Londonu.

– Zanimljivost ove numere je u tome da je cijela pjesma odsvirana iz samo jednog akorda, i upravo je to bio izazov “Komuni” da izgradi dinamiku i atmosferu na samo jednom akordu, a da pjesma ni jednog trenutka ne prelazi u dosadu. Glavni akteri pjesme su motorista, usamljeni vuk koji krstari od grada do grada i noćna dama kojoj on otvara dušu i kroz stihove pjesme govori o svom životu i o nekim stvarima koje ga tište- kaže lider i vokal grupe Mirko Šenkovski Geronimo.

Spot za pjesmu “Utjeha” povjeren je produkciji “Nova” na čelu sa Mariom Šulinom, a sniman je na lokacijama “Alfa film” Adamovec i u hali tvornice “Đuro Đaković” u Slavonskom Brodu.

– Gosti “Komune” u videu su članovi moto kluba “Free Riders”, dok je ulogu noćne dame sjajno odigrala Gabrijela Babić, koja je u posljednje vrijeme izuzetno tražen model. Ugostili smo i dio članova mog prvog benda “Sauron”, Adnana Šehovića, Thomasa Stipića i Hrvoja Bilića, koji se uvijek rado odazovu na moj poziv, a koji će biti dragi gosti “Komune” i na živim nastupima. Također, poseban gost u spotu nam je i Željko Pehar, gitarista benda “Prorock”- govori Šenkovski.

Dok “Komuna” sprema album i sljedeći singl, koji će opet biti izuzetno zahtjevan i sa novim zanimljivim gostima, uživajte u pravoj rock žestici, i kao što sam naslov pjesme kaže, neka vam baš ona bude “Utjeha”: