KO SDP BiH ZDK: U Zenici prezentiran Nacrt izbornog programa SDP BiH  –  #Plan 10. 

Sala zeničkog SDP-a  bila je premala    da   primi velik broj  zainteresovanih članova, simpatizera i građana  koji su se sinoć, 11.01.2018.godine, odazvali na javnu tribinu SDP BiH  na kojoj je prezentiran Nacrt izbornog programa SDP BiH  za Opće izbore 2018.godine –  #Plan 10.

Na tribini su se   obratiti predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine  Nermin Nikšić, potpredsjednik SDP BiH i zastupnik u ZD PFBiH  Zukan Helez , šef kluba zastupnika  SDP BiH u ZD PFBiH  Elvir Karajbić, kao i predsjednici  KO SDP BiH ZDK  i GO SDP BiH Zenica  Senaid Begić i Mladen Simić.

U samom uvodnom obraćanju  naglašeno je da je SDP BiH sa izradom   Nacrta  izbornog programa  započeo   na strateškom planiranju SDP BiH.  Značajnu ulogu u izradi Nacrta izbornog programa   imali su članovi, simpatizeri i građani koji su kroz anketne listiće u više od 50 gradova  odabrali  prioritete  iz raznih oblasti koji  su prihvaćeni kao ključne oblasti u Nacrtu izbornog programa.  Izbornim programom SDP BiH    želi ponuditi rješenja na veliki broj akutnih problema iz deset cjelina, pod nazivima: Plan za ekonomiju, Plan za pravdu, Plan za mlade, Plan za kulturu i sport, Plan za ekologiju i turizam, Plan za obrazovanje, Plan za zdravstvo, Plan za pravedno društvo, Plan za EU, NATO i dijasporu i Plan za reformu javne uprave.

Izlaganje uvodničara izazvalo je veliki interes prisutnih koji su  kroz mnogobrojna pitanja, na koja je odgovorio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, kao i prijedlozima  i sugestijama dali značajan doprinos u finalizaciji Izbornog programa.

Osim osvrta na #Plan 10 predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić  govorio je o  aktuelnoj političkoj situaciji sa posebnim akcentom na jačanju ljevice. Naglasio je da je građanski blok, koji okuplja SDP BiH, politički blok cijele BiH, svih njenih građana i naroda. Potpuno je jasno kako Bosna i Hercegovina u posljednje tri godine prolazi kroz veoma težak period, obilježen neradom i stalnim svađama unutar aktuelne koalicije, koja svakim danom sve više urušava državu i njene institucije. Građani nemaju posla, radnici rade za minimalne plate u lošim uslovima, penzioneri nemaju dostojanstvenu starost, a mladi masovno odlaze u potrazi za poslom.

Pozvao je sve prisutne da zajedničkim snagama  ovakvoj nesposobnoj, korumpiranoj i duboko podijeljenoj nacionalističkoj vlasti suprotstavimo građanski blok stranaka koje dijele iste vrijednosti antinacionalizma, antifašizma, jednakosti i solidarnosti.

#Plan 10 će biti glavni alat kojim ćemo potpuno demontirati nesposobne vlastodršce i učiniti realnim i izvodljivim izlazak iz sveprisutne letargije i krize, naglasio je u završnici Predsjednik SDP BiH.

 

GO SDP BiH Zenica i KO SDP BiH ZDK