Kemal Hasić snima pjesmu sa Mićom Nikolićem u Beogradu

Pjevač neprikosnovenog vokala Kemal Hasić u Beogradu snima novi singl „Zamisli“, koji bi početkom marta trebao imati premijeru.

Na novoj pjesmi Hasić je nastavio saradnju sa odličnim timom. Muziku i aranžman radi Milorad Mića Nikolić, koji je aranžirao i njegovu posljednju pjesmu „Da mi živiš dugo dugo“ na tekst Kemalovog oca Senada, dok je Adrijana Jovanović, koja stoji iza velikih hitova Ljube Aličića „Ako me voliš, pogledaj me“ i „Crveno obuci“, autorica teksta za „Zamisli“.

– Saradnja sa Mićom Nikolićem datira od 2000. godine i mog albuma „Nikad oči nisu stare“. Do nje je došlo zahvaljujući mom tadašnjem producentu Mirku Paviću, pošto sam jedan od rijetkih pjevača koji je karijeru počeo kako treba, imao sam svog producenta koji je ulagao u mene. Pjesma „Nikad oči nisu stare“ je moja lična karta, uz numeru „Nemoj majko da me čekaš“, a obje su mi otvorile vrata estrade. Gdje god sam snimao, nikada nisam zvučao tako dobro kao sa Mićom. Jednostavno, to je manir pjevanja i komponovanja na kojem sam ja odrastao i na koji sam naučio. Pjesmu sam otpjevao, obojica smo oduševljeni, i mišljenja sam da nismo napravili pjesmu, već djelo za sva vremena- kaže odlični pjevač.

Autori u BiH nisu se mogli uskladiti sa onim što je želio snimati i sa njegovom emocijom, tako da se, na neki način, vratio počecima karijere i saradnji sa srbijanskim autorima.

– Imao sam ja dobrih pjesama sa bh. autorima, a jedan od primjera je pjesma Zaima Poturića „Nemoj majko da me čekaš“. No, nikada nisam imao tu sinhronizaciju kao sa Mićom, koji prepoznaje moj senzibilitet. Nakon 20 godina sam pokucao na njegova vrata i primio me je kao svog najrođenijeg, iako mi je tada rekao: „Red pjevača mi je tamo ispred do semafora“. Čovjek je toliko zauzet i tražen, a meni je otvorio vrata kao da sam najveća bosanska zvijezda, a ne kao pjevač koji je negdje u sredini- ističe Hasić.

Očekivanja od pjesme su velika. Kako kaže, po prvi put će biti neskroman i reći da će ga pjesma svrstati na vrh ljestvice pjevača na našim prostorima.

– Vaspitan sam kao skroman momak, što je na estradi slabost. Trebaš biti bezobrazan, pa reći: „Ja sam najbolji ili najbolje pjevam“, jer, u suprotnom, ljudi te ne primjećuju. Naravno, nikada neću biti bezobrazan u životu, jer nisam baždaren na te stvari. Ipak, mora se reći da dvojica ili trojica bosanskih pjevača pjevaju bolje od cijele srbijanske i hrvatske estrade. Mislim da je vrijeme da se kaže da smo mi Bosanci i Hercegovci najbolji pjevači, a ja sam sigurno među najboljima. Nama je neophodno da nam se svijest popravi i da zavolimo ono što je naše, a ne tuđe. U svakom segmentu društva i života i tada ćemo biti uspješna zemlja. Naši mladi pjevači se trebaju okrenuti domaćim medijima, a ne ići i moljakati druge. Moraju shvatiti da će postati prave zvijezde tek kada to postanu u svojoj avliji- mišljenja je Kemal.

Iako je sa Nikolićem uradio i drugu pjesmu, u daljem radu i snimanju ipak daje prednost domaćim, bosanskim autorima. Otvoren je za saradnju i nada se da će naići na dobru pjesmu bh. autora koja će mu se svidjeti.