iPhone X ima problema sa niskim temperaturama

Prema najnovijim izvještajima, ponosni vlasnici smartfona iPhone X koji žive na, recimo to tako, hladnijim područjima naišli su na neugodno iznenađenje.

Njihov novi pametni telefon za kojeg su platili 1000 dolara doslovno se ukoči nakon naglog pada temperature. U slučaju da ste, recimo, izašli iz kuće na temperaturu od minus pet stepeni celzijusa, ekran vam jednostavno ne bi reagovao na dodir.

Na sreću svih zabrinutih korisnika, Apple je pronašao rješenje koje nudi u obliku najnovije softverske zakrpe za uređaj koja stiže u sklopu iOS-1 11.1.2. Ova zakrpa doslovno dolazi s napomenom: “Nadogradnja popravlja problem kada ekran iPhoea X postane privremeno neaktivan nakon pada temperature”.

Smrznuo mi se ekran – doslovno

Ovaj bizarni bug postao je aktuelan tek prije sedmica, nakon što su korisnici hladnijih područja shvatili da se njihovi skupocjeni uređaji “ukoče” nakon izlaska na svježi zrak.

Kako stvari stoje, smartfoni općenito nisu skloni naglim promjenama temperature, što je Apple čak naglasio rekavši da “Korištenje iOS uređaja pri vrlo niskim temperaturama moglo bi skratiti životni vijek baterije, pa čak i ugasiti uređaj”.

Čak i ako ste vlasnik iPhonea X koji ne živi na Sjevernom polu, ova zakrpa bi vam mogla biti korisna – ona rješava i “problem s distorzijom Live fotografija i videa snimanih iPhoneom X”.

Tportal