Ekipa kultne “Audicije” ponovo na okupu: Život nam je svima ljepši uz ovu predstavu

Ekipa legendarne predstave “Audicija”, koju je gledalo više od dva i pol miliona gledalaca,  danas se ponovo u glavnom gradu BiH okupila i najavila svoj povratak pred sarajevsku publiku.

Naime, predstava je na rasporedu 5. oktobra u dvorani Mirza Delibašić.

Tako se u hotelu Europa, osim producenta Adnana Mundžića, pojavili članovi kultne predstave poput Emira Hadžihafizbegovića, Senada Bašića, Admira Glamočaka, Saše Petrovića, Jasmina Gelje, Željka Ninčića i Mladena Nelevića.

Producent Adnan Mundžić je kazao kako mu je čast ponovo najaviti okupljanje orginalne postave predstave “Audicija”.

– Ova predstava je jedan od najprepoznatljivijih brendova Sarajeva i zadovoljstvo mi je najaviti da je će početi 5. oktobra u Sarajevu – rekao je Mundžić.

Posebnu radost zbog Audicije izrazio je Emir Hadžihafizbegović, koji je u predstavi tumačio lik Bogoljuba Šaulića.

– Često nas miješaju s Top listom nadrealista, iako je Audicija odvojen projekat. Nije bilo lako igrati tu grotesku i zezali smo se s Nadrealistima baš na taj način. Prije deset godina sam bio protiv toga da se okupljamo i mislio da sam da se projektu ne treba vraćati. Međutim, prije osam godina sam upravo ja bio inicijator da se ponovo okupimo i tada sam shvatio da je to zaista nešto dobro, a tada smo na Akademiji scenskih umjetnosti (ASU) odigrali i dvije predstave – rekao je Hadžihafizbegović.

Okupljenim novinarima se obratio i Senad Bašić, koji je istakao kako je potreba za igrom bila jača i preovladala za ponovnim okupljanjem.

– Ovo ne radim radi novca, već radi humora. I danas evo kad smo se skupili nakon toliko godina sve frca od energije, humora i pozitivne atmosfere – izjavio je Bašić.

Jasmin Geljo, koji je ostao upamćen po ulozi Mime Šiš, kazao je da će publici pružiti dobru atmosferu i druženje.

– Ponovo ćemo vratiti sarajevski duh i sve ono što smo radili prije više od 30 godina. Pokušat ćemo dati sve najbolje od sebe – rekao je Geljo.

Lik Srboljuba Šaulića, kojeg je glumio Mladen Nelević je kazao kako mu je čast što je u Sarajevu sa svojim kolegama.

– Uz ovu predstavu život nam je svima bio ljepši i uz “Audiciju” smo odrasli –  kazao je Nelević.

Avaz.ba