Dvojica maloljetnika napali 27-godišnju Zeničanku, spasili je ukućani

Maloljetni T. i M. Č. napali su i povrijedili sinoć u Babićima / Orahovica 27-godišnju Zeničanku Berinu P. Ona se vraćala kući sa posla kad su je, nedaleko od kuće napala dvojica maloljetnika, oborivši je u snijeg i pokušavši je ugušiti. Na sreću, Berina je uspjela da vriskom dozove svoje ukućane, nakon čijeg izlaska iz kuće napadači su se dali u bijeg.

Prema podacima iz Poplicijske stanice Nemila PU Zenica, napad se dogodio oko 20,50 sati, a krivično djelo nasilničko ponašanje počinila su pomenuta dvojica maloljetnika.

-Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i procesuiranju izvršilaca istog poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, rečeno je u policiji.

-Otac je uspio sustići jednog od napadača, koji je policiji rekao ko je bio sa njim. Porodici još nije poznat motiv za napad, ali kako nam je rečeno, napadači su priznali policiji da su Berinu pratili izvjesno vrijeme, kažu u porodici. Nakon napada Berina P. je prebačena u Hitnu pomoć, gdje su konstatovane lake povrede, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

Zencablog.com