Đugum: Čelik će do početka sezone imati deblokiran račun

Nogometni klub Čelik do početka nove sezone imat će deblokiran transakcijski račun, izjavio je danas Feni direktor Ismet Đugum.

To će zeničkom klubu napokon omogućiti normalno i zakonsko poslovanje, jer je račun već nekoliko godina blokiran zbog, za naše uslove, ogromnog poreskog duga. Dug s kamatama, kako kaže Đugum, doseže samo nešto manje od osam miliona KM.

– Svakog dana, da ne kažem svakog trenutka, očekujemo poziv iz Poreske uprave FBiH da idemo u Sarajevo na potpis ugovora o reprogramu. Sve smo tražene uslove ispunili i dokaze o tome dostavili Kantonalnoj poreskoj upravi ZDK-a. Nadam se da bismo već do kraja ove sedmice mogli imati deblokiran račun, a najdalje iduće, jer moramo imati potpisan ugovor o reprogramu što prije. Sve to kako bismo mogli registrirati strane igrače, za koje se trener Adnan Ornek odluči angažirati, a koji su trenutno na probi sa ekipom u Turskoj – ističe Đugum.

Dodao je da nešto manje od tri miliona poreskog duga otpada na glavnicu, dok je čak pet miliona duga po osnovu zateznih kamata.

– Ugovor će biti isplaćen za 10 godina, odnosno na 120 mjesečnih rata. Rata će iznositi oko 22.000 KM, što će, na osnovu prošlogodišnje odluke Gradskog vijeća, plaćati grad Zenica. Rate se moraju isplaćivati redovno, jer se ne smije rizikovati da bude raskinut ugovor – objašnjava direktor Čelika.

Fena/Zenicablog.com