Dino Osmić objavio spot za pjesmu “Putokaz”: Nećete ostati ravnodušni na stihove nove numere

Tuzlanski kantautor i pjevač Dino Osmić, koji je na muzičkoj sceni i u javnosti poznat pod umjetničkim imenom Dino Bonvivan, predstavio je prije nekoliko dana spot za novu pjesmu pod nazivom “Putokaz”.

Dino Bonvivan je također poznat i kao nekadašnji frontmen banda “Bonvivan”, ali kvalitetom novih pjesama koje oduševljavaju javnost, pokazuje da mu itekako odgovara samostalna karijera koja je u konstantnom usponu.

Iako je njegova adresa stanovanja u Njemačkoj, Dino Bonvivan se uvijek trudi pružiti svojoj bosanskogercegovačkoj publici njima dragi i poznati ambijent u svojim spotovima, te se tako uvijek vraća u Sarajevo radi snimanja, koje realizuje sa vrhunskom ekipom Hayat Productiona na nekoliko lokacija u Sarajevu.

Dino Bonvivan je odlučio da se novo sarajevsko ruho moralo naći u novom spotu, tako da će vas sigurno oduševiti scene snimljene na obnovljenoj trebevićkoj žičari koja lagano vraća status jednog od simbola grada Sarajeva. Pjesma je snimljena u “Amadeus studiju” kod Marina Meštrovića koji je uradio i aranžman za pjesmu.

Pjesma simboličnog naziva “Putokaz” je otjelovila svojim sadržajem i formom ljubav prema ženi koja je neopisiva i neuporediva sa bilo kojom drugom ljubavi, a koja istovremeno mori i raduje dušu onoga ko je iskusi i osjeti. Svako ko posluša pjesmu sigurno neće moći ostati ravnodušan na njene stihove.

Tekst za ovu pjesmu je napisala Sanja Jovanović, a muziku je radio Dino Bonvivan. Istakao je da je singl “Putokaz”, prema njegovom mišljenju, do sada najzrelije izdanje njega kao interpretatora ali i kao autora.

Na pjesmi su gostovali eminentni muzičari Mujo Behmen (gitare), Edin Bahtić (klarinet) i Kenan Imamović (bass), a prateće vokale pjevala je Dunja Gelineo.