Dijana Bliznac i Kexi u Sarajevu snimili spotove za dvije pjesme: Na setu nas nisu omele ni niske temperature, a energijom smo otopili snijeg

Elvis Šehović Kexi, bh. reper s adresom u Švedskoj, i pjevačica Dijana Bliznac proteklih dana u Sarajevu su ekranizirali dvije zajedničke pjesme “Top Notch” i “Južni pol”. Muzički dvojac na taj način počeo je uspješnu saradnju, koju žele nastaviti i u budućnosti.

Spotove je režirao odlični Anis Mujanović, a uz repera i atraktivnu pjevačicu u njima glumi veliki broj statista, posebno plesača. Snimanja su rađena u klubu “Valter“, ispod restorana “Park prinčeva“, te u hali jedne napuštene fabrike u Otesu. Dijana je blistala na setu u specijalnom stajlingu, a za njenu odličnu frizuru bile su zadužene vješte ruke frizera Mahira Sinanovića.

Atmosfera na snimanju je bila odlična i cijela ekipa se odlično zabavila uprkos niskim temperaturama. Premijere se uskoro očekuju, a Kexi i Dijana se nadaju da će publika prepoznati njihovu odličnu energiju i da će spotovi osvojiti simpatije na Balkanu.

– Naziv pjesme “Top Notch”, koji se prevodi kao naš sleng “vrh vrhova”, odnosi se na način života kojim akteri žive punim plućima. Dakle, Dijana i ja živimo “top notch” život, a ja nudim sve za nju. Pjesma “Južni pol” govori o očaravajućoj djevojci koja kao vrući južni pol privlači svog dečka. Ta djevojka je neodoljiva i postavlja se pitanje je li to ljubav na prvi pogled, jer je njihov odnos uzbudljiv i intenzivan. Za mene i Dijanu nema granica. Mi smo dvojac koji zajedno kreće u velike pohode. U snimanju nas nisu omele ni niske temperature, a energijom smo otopili i snijeg – kaže Kexi.

Bh. reper otkriva i da uskoro otvara Youtube kanal i video i glazbenu produkciju pod nazivom ”Balkan Giants”, koja će biti istog tipa kao IDJ Videos.