Čelik se porazom oprostio od navijača na Bilinom polju

Čelik i Vitez, timovi koji su ispali iz Premijer lige BiH, odigrali su danas na Bilinom polju meč 9. kola Lige za ostanak, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 0:1.

Vitez je bolje ušao u meč i već na otvaranju su stvorili nekoliko odličnih šansi pred Karajbićem, koji je spašavao Čelik u dva navrata nakon pokušaja Rizvanovića i Ivičića.

Ipak, u sedmoj minuti nije mogao napraviti ništa jer je Petar Bojo precizno pogodio za vodstvo gostiju iz Viteza od 0:1.

Redale su se šanse na obje strane u prvom poluvremenu. Karajbić je skidao apsolutno sve igračima Viteza, a na drugoj strani odlične šanse propuštaju Jurina, Anđušić i Nikolić.

Badorv je u 25. minuti sjajno odbranio udarac Jurine, da bi u nastavku napada Anđušić promašio prazan gol sa pet metara. Nikolić je zaključio prvo poluvrijeme pogođenom stativom u 37. minuti meča.

Drugo poluvrijeme duela na Bilinom polju bilo je mnogo manje interesantno. Većim dijelom se nije dešavalo apsolutno ništa i kao da su igrači oba tima htjeli što prije da se meč završi, pa smo prvu ozbiljnu situaciju vidjeli tek u 68. minuti.

Ponovo su se u šansi našli gosti. Ivičić je još jednom zaprijetio, ali njegov udarac sa pet metara pogađa stativu gola Čelika.

Deset minuta kasnije Rizvanović je mogao riješiti pitanje pobjednika. Šutirao je sa deset metara, lopta odlazi pored gola. Ostalo je na kraju 0:1 i Čelik se od svojih navijača oprostio porazom.

Liga za ostanak, 9. kolo:

Čelik – Vitez 0:1 (Bojo 7’)

ČELIK: Karajbić, Bevab, Pandža, Jurina, Nikolić, Livančić, Karamatić, Kadrić, Čelik, Anđušić, Đelmić.

VITEZ: Badrov, Stanić, Brekalo, Livaja, Ivičić, Vrhovac, Bojo, Vranjić, Šivšić, Jevtić, Rizvanović.

Sportsport.ba