Bivši košarkaš i IT stručnjak u borbi za mjesto u Gradskom vijeću Zenice

Vjeruje da će ući u GV Zenice

Sve je više aktuelnih i bivših sportista koji se uključuju u politiku, a jedan od njih je i bivši kapiten, trener i sportski direktor Košarkaškog kluba Čelik Nedžad Hodžić, koji će se sa liste Demokratske Fronte pokušati izboriti za ulazak u novi saziv Gradskog vijeća Zenice.

Hodžić je 2002. godine, nakon što je od 1993. godine nosio dres Zenice i Čelika, zaputio u Ameriku, gdje je SUNYIT Univerzitetu u New Yorku okončao studij i stekao zvanje diplomiranog inžinjera Informatike. Nakon sedam godina rada na IT poslovima, s porodicom se vratio u BiH te zaposlio u zavodu zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, gdje obavlja iste poslove. Uporedo je, u periodu od 2011.-2015. godine, bio sportski direktor i trener prvog tima košarkaša Čelika, s kojima je bio izborio povratak u elitni razred bh. košarke i u tom periodu imao pet omladinskih reprezentativaca BiH.

1)Zašto ste se odlučili za ulazak u politiku?

Zato što se sa svojim kolegama iz DF-a želim boriti da Zenica bude privredno razvijenija sredina, sa bogatim sportskim i kulturnim životom, sredina jednakih šansi za sve i po mjeri svih njenih građana i udruženja.

Poseban bih akcenat želio staviti na razvoj sporta i zalagat će se za poštivanje Zakona o sportu, za formiranje boljeg i funkcionalnijeg sportskog društva/saveza u kojem bi se uspostavili kriteriji za ravnomjernu podjelu gradskih sredstava, poštovali rezultati, struka, znanje rad klubova i pojedinaca.

Zalagat ću se se što više prostora u našem gardu da edukaciji novih informacionih tehnologija kroz nevladine organizacije, obuku omladine i starije populacije, kojoj definitivno treba ovaj vid pomoći. A to sada sebi ne mogu priuštiti zbog lošeg standarda života.

Razvoj sporta će mu biti glavna tema i u politici
Razvoj sporta će mu biti glavna tema djelovanja i u politici

2) Zašto baš angažman u DF-u?

DF-u sam pristupio zato što su u meni prepoznali da svojim edukacionim i sportskim iskustvom mogu kao gradski vijećnik u Zenici  mogu doprinjeti boljem životu građana ovog grada te podržati ideju DFa da samo oni koji poštuju zakon i ravnopravnost svih građana mogu napraviti promjene u ovom našem gradu i BiH.

3) Zašto glasati?

U zadnje dvije i pol decenije, političke opcije koje su bile na vlasti imale su šansu i radili su onako kako su mislili da treba te da je to najbolje za građane Zenice. S obzirom da grad Zenica treba još mnogo promijena, kvalitetnijeg socijalnog, ekonomskog i kulturno-sportskog života, smatram i molim sve građane da izađu na izbore i daju priliku mlađim snagama, koji će uložiti sebe, energije i znanje ZA ŽIVOT KAKAV ONI ŽELE.

4)Od koga očekujete podršku?

Naravno, moja najveća podrška u kampanji su moja porodica- supruga Edina, kćerke Iman i Hana, ali i moje bivše kolege, sportisti. Vjerujem da sam svojim životom i ponašanjem, kako na terenu tako i na poslu, zavrijedio glasove svojih sugrađana i mjesto u Gradskom vijeću Zenice.

Redakcija