Bh. grupa postala regionalna: Beogradski muzičar pojačao „Cult Band“

„Cult Band“ iz Austrije, koji čine odlični muzičari porijeklom iz BiH, odnedavno imaju novog člana. Sve popularniji bh. bend u dijaspori, postao je regionalni bend, a u radu i na svirkama im se pridružio Beograđanin Nikola Vasilijević, koji je zamijenio dosadašnjeg klavijaturistu.

Vasilijević je student klavira na Anton Bruckner Univerzitetu u Linzu, a, kako potječe iz muzičke porodice, muzika je bila njegov prirodan profesionalni izbor.

– U porodici se oduvijek slušala i pjevala raznovrsna muzika. U okruženju gdje su mi baba nastavnik muzike i djed nekadašnji pjevač, a otac fanatik i kolekcionar diskova i ploča, bilo je nemoguće izbjeći muziku u životu. Kao mali sam želio da sviram klavir i, pored muzičke škole, ozbiljnije sam počeo da se bavim muzikom ulaskom u prvi bend- kaže muzičar.

Prvu svirku kao dvanaestogodišnjak je imao u sastavu po imenu „40+“. Nakon toga je dosta dugo svirao u sastavu „Ljubičice“, koji i dan danas postoji u Srbiji, a sa kojim je prošao školu svirke i rokenrola.

– Tada su „Ljubičice“ uglavnom obrađivale pjesme i svirale na manjim, lokalnim i rjeđim svirkama. S druge strane, svi smo pridavali značaj dobroj svirci i ulagali mnogobrojne sate u to. Tada sam stekao osnovno iskustvo sviranja sa bendom- nastavlja novi član „Cult Banda“.

Prvi kontakt sa „Cult Bandom“ mu je bio gitarista Haris Čaušević, kojeg je upoznao preko zajedničkog prijatelja.

– Do sada sam sa bendom imao dvije zajedničke svirke i iskustvo je bilo veoma dobro! Naravno, i dalje je to uhodavanje sa moje strane jer sam veoma naprasno upao u cijelu priču. Potrebno mi je da se naviknem na ostatak grupe, mada, imajući u vidu te dvije prethodne svirke, stvar može samo da ide naprijed. Svi u bendu se sjajno slažemo. Sve je na mjestu dokle god se svira i nije dosadno, a sa momcima iz Culta to nije nijednog trenutka- zadovoljan je Vasilijević.

Kaže da mu i nije teško uskladiti sve obaveze oko fakulteta i svirke sa bendom.

– Muziku koju sviramo, sviramo zato što nam je zabavno dok je sviramo i zato što je zabavno onima koji slušaju. Na fakultetu se muzika doživljava malo ozbiljnije, i to je sasvim drugi pristup. Ja se iskreno nadam da će se na oba pomenuta fronta stvar pojačati i da ćemo svi u „Cultu“ imati prilike da sviramo još više- kaže Nikola.

Inače, članovi „Cult Banda“ odmaraju za novogodišnje praznike, te prave planove za nastupe, a prvi koncert ih očekuje već u januaru.