AS GROUP: Rahat lokum i kokošija juha nagrađeni Ružom ZEPS-a za kvalitet

Na ovogodišnjem Generalnom bh. sajmu ZEPS, svoje proizvode i tradicionalne artikle predstavila je i jedna od najboljih bosanskohercegovačkih kompanija, AS Group.

U okviru svoje grupacije, novi brand prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo “Rahat lokum” nagrađen je medaljom za kvalitet Ruža ZEPS-a. Ocjenu kvaliteta proizvoda izloženih na 24.

Generalnom bh. sajmu ZEPS i ovoga puta potpisuju profesori Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

Kompanija “Klas” zasluženo je dobila ovu medalju za kvalitet Rahat lokuma, ali i dokazala da je ostala dosljedni čuvar tradicije, istovremeno prateći suptilne zahtjeve potrošača.

“Kao i svake godine “Vispak” kompanija uzela je učešće na 24. generalnom bh. sajmu ZEPS. Kao i svake godine mi podržavamo ovakve domaće sajmove, ne samo da je ovo prezentacija proizvoda iz BiH i regije, nego je ovo bh. brend koji treba podržati. Mi smo zadovoljni posjetom, implementacijom i generalnom organizacijom ZEPS-a”, istakla je Zerina Muco, Brand Manager kompanije “Vispak”.

Pored kompanije “Klas”, firma “Vispak” osvojila je nagradu “Zlatna ruža” za novu kokošiju juhu, za koju su potrošači rekli da je to jedan od najkvalitetnijih proizvoda u tom segmentu.

Po riječima Zerine Muco, kompanija “Vispak” priprema nove proizvode: “Definitivno u narednom periodu Vispak priprema nove proizvode i brendove, kako unapređenje postojećeg asortimana, tako i novih artikala koji će definitivno biti u kategoriji juha, čokolada i kategoriji kafe”, ističe Muco.

Tntportal.ba