Armin Bijedić, Džidža i Bosanac pune dvorane u Americi

Armin Bijedić zajedno sa legendarnim Draganom Stojkovićem Bosancem, koji je u bogatoj karijeri napravio desetine hitova, te njegovom kćerkom Aleksandrom Stojković Džidžom puni dvorane širom Amerike.

Ovaj odlični trio već je napravio nezaboravne atmosfere na koncertima u Waterloou, Chicagu, Detroitu, Boiseu, a naredne četiri sedmice nastupit će u Las Vegasu (12.12), Jacksonvilleu (14.12), Atlanti (15.12), Bowling Greenu (21.12), St Louisu (22.12), New Yorku (23.12), Denveru (29.12), Grand Rapidsu (31.12 doček Nove godine) i Dallasu (5.1).

– Za sada su svi nastupi bili odlično posjećeni. Koncerti traju najmanje tri sata, tako da publika istinski uživa. Na repertoaru su najveći hitovi narodne muzike, a kada krenu pjesme u kojima se spominje naša domovina Bosna, bakšiš leti na sve strane, tako da smo Džidža, Bosanac i ja često počašćeni. U Americi ćemo ukupno imati 14 nastupa, a, naravno, posebna iznenađenja zajedno sa organizatorom Enizom pripremamo na velikoj novogodišnjoj fešti u Grand Rapidsu – kaže Armin Bijedić, kojeg na turneji u Americi prati dugogodišnji saradnik Mehmed Husić.