Alen Osmanović priprema novi singl

Pjevač Alen Osmanović u Sarajevu u studiju „Long Play“ producenta Mahira Sarihodžića snima svoj novi singl.

– Pjesma se zove „Dragulji“. U pitanju je balada, a inspiracija za pjesmu je ljubav, jer ljubav je uvijek ispred dragulja, dijamanata i para. Koliko god da smo bogati, ljubav ne možemo kupiti. Studio „Long Play“ je najbolji u BiH i šire, zbog čega sam ga izabrao i sarađujemo dugi niz godina. Mahir i Boki su prije svega vrhunski muzičari, o čemu ne treba puno pričati, ali i odlični ljudi, ljudi sa karakterom- ističe Osmanović.

Snimanje videozapisa za ovaj singl Alen je povjerio odličnom reditelju Anisu Mujanoviću, za kojeg, također, ima samo lijepe riječi.

– Anis je dugo godina radio na Hayatu. Ja sam karijeru počeo u Beogradu i znam da je on učio od Gorana Šljivića, koji je radio u „Južnom vjetru“ odakle sam ja krenuo, radio je na Pink televiziji, a sada je direktor u Grandu. Goran je bio Anisov učitelj, a poslovica kaže da učenici često premaše učitelja. Imam veliko povjerenje u Anisa da će sve uraditi kako treba i zato sam mu potpuno prepustio taj dio posla- govori pjevač.

Polovinom oktobra pjesma bi trebala biti predstavljena publici.

– Premijera će biti na Hayatu, u kojem sam već šest godina. Poslije predstavljanja pjesme u BiH, sljedeća stanica nam je Beograd, gdje ćemo imati gostovanja u različitim emisijama. Iako većina bh. pjevača danas teži i mašta o odlasku u Beograd, gdje sam ja počeo karijeru i izgradio ime, ja sam se vratio i pronašao u BiH, zadovoljan sam saradnjom sa Mahirom i tom ekipom. Mislim da nikakve razlike nema između famoznog Damira Handanovića i njih, s tom razlikom što mi je postalo zamorno putovati u Beograd, a „Long Play“ mi je blizu. Počeo sam tamo, sada sam u BiH, a, ko zna, možda karijeru završim u Turskoj ili Engleskoj- kaže Alen.

Osmanović je porijeklom iz Srebrenice, a 1995. godine je izašao iz nje. Sada živi u Sarajevu, a po potrebi odlazi u Irsku u Dublin, gdje je, također, proveo jedan period života.

– Imamo dosta sličnosti sa Ircima. Mi smo veseo i vedar narod poput njih. Jedina razlika nam je u tome što oni većinom imaju pjegavu kožu i drugačiji pigment. Oni su jako popularni u svijetu i poštuju ih drugi narodi. Dobri su ljudi, vole popiti, vole žene, da derneče i pomalo su luckasti, za razliku od nas. Bosanska zajednica u Irskoj je mala, broji nekih 1.500 ljudi. Često u Dublinu gostuju naši pjevači, poput Bešlića, Džinovića, Selme Bajrami, Amira Kazića Lea, Kemala Malovčića, Amele Zuković. Generalno za bh. pjevače nema puno posla u BiH zbog kolega iz susjedne Srbije, pa dosta nas putuje u Ameriku, Kanadu i dalje- zaključuje Osmanović.

Kao i svaki muškarac, veliki je ljubitelj nogometa koji je nekada odlično igrao.

– Volim crvenu boju i navijam za Liverpool. Liverpool je ujedno prvi grad u Engleskoj u koji sam sletio prije više od 20 godina. Moram priznati da sam kao dijete navijao za Crvenu Zvezdu, a i dan danas mi je drago zbog njih, valjda je to ostalo iz djetinjstva. Sjećam se da je u našoj avliji bilo osamdeset posto zvjezdaša i dvadeset posto partizanovaca. Naravno, danas dajem prednost našim klubovima, Sarajevu i Želji, Slobodi, Čeliku…- kaže pjevač.

Podsjetimo još, „Ne vodite je ljudi“ i „Trešnja“ su Alenove dvije pjesme koje su ostvarile značajan uspjeh, a koje su proizašle iz muzičke radionice Dine Muharemovića i Mahira Sarihodžića. Također, tu su i njegove pjesme „Žena đavo“ i „Vraćam ti se, grade moj“.